Get the Flash Player to see this rotator.
 

Mindeord fra en barndomsven - John Christensen blev 73 år

Mindeord fra en barndomsven - John Christensen blev 73 år

Vesterbrodrengen, Masteproducenten John Christensen, som vi sagde farvel til i Greve Kirke torsdag d. 6. januar 2017, blev 73 år. Natten mellem d. 24. og 25. december 2016 dødede John, efter længere tids sygdom.

Min ungdomsven og senere chef John, startede sin sejlkarierre i Hvidovre Sejlklub "Suset" i en af de første Optimistjoller i Danmark, bygget af hans far på Strandmarksskolen, i den sene aftentimer efter dagens job.

Efter Optien gik John over i klubbens Juniorbåde og blev bådsmand på J216 'Vaks'. Han kom lidt rundt i landet til landsjuniorstævner, bl. a. på Fænø i Lillebælt.

John blev udlært som maskinarbejder på maskinfabrikken Skandia i Rødovre, og senere kom John til Elvstrøm i Rungsted som produktionsleder af Finnjoller. John var med til at bygge bådfabrikken som lå placeret Ved Klædebo i Hørsholm, hvor Trapezjollen også senere kom til.

Ved et klubskifte til Sejlforeningen Enighed, hvor John også blev formand, byggede han en platgatter - folkebådstype i glasfiber - og han stod også for opførelse af et nyt klubhus samme sted.

Efter Elvstrøm-karrieren blev John sælger hos Seldén Mast i Gôteborg, og kørte rundt og solgte aluminiumsmaster til bådværfter.

Grundlaget for at starte firmaet John Mast var en stor ordre på Ynglingemaster, der skulle være tapet (spidset til i toppen, red.) og den opgave ville Seldén ikke påtage sig. Produktionen blev påbegyndt på privatadressen Greve Strandvej, og historien fortæller at spilerstage-produktionen foregik hen over Steens kravlegård.

Der blev dog hurtigt for trangt på privatadressen, så firmaets ny adresse blev på Havnevej i Greve hvor der blev opført en værkstedsbygning til masteproduktionen samt riggerloft. Men i starten af firserne blev adressen på Havnevej også for trang, og det hele blev flyttet til den nuværende adresse på Lunikvej i dejlige lokaler.

En lang årrække var John formand for Søsportens Brancheforening Danboat, hvor han bl.a. stod for en rationalisering ved f.eks. at gennemføre udflytningen fra Børsen til lejede lokaler i Toldbodgade, hvor Danboat, som selvstændig forening, havde til huse i mange år.

Æret været hans minde

Hans Andersen

john christensen

John 'Mast' Christensen modtog tilbage i 2012 Greve Konnunes erhvervspris, som blev overrakt af kommunens borgmester Hans Barlach (K). Steen Christensen har efterfølgende ført virksomheden i Greve videre. Foto: Hans-Jørgen Johansen


Udgivet: 06. januar 2017

Søg
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev.